>Zeytinyağlı pırasa

>Normalde zeytinyağlılar bir gece bekletilirse tadı yerine gelir derler öylede olur fakat ben pırasayı beklerse sevmiyorum o yüzden az yapıyorum o gün yiyoruz bitiyor. Birde yanında tere yağlı spagetti olursa deymeyin keyfime 🙂 🙂

Malzemeler
@ 500 gr pırasa
@ 2 havuç
@ 2 patates (isteğe bağlı ben pırasam çok azsa ekliyorum)
@ 1 çay bardağı pirinç
@ Yarım su bardağı zeytinyağı
@ 2 su bardağı sıcak su
@ 1 çorba kaşığı limonsuyu
@ 1 tatlı kaşığı toz şeker
@ Tuz

Yapılışı

Pırasa ve havuçları temizleyip iri verev dilimler şeklinde doğrayın.
Patatesleri soyup küp küp doğrayın. Pirinci yıkayıp süzün.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp havuç ve pırasayı soteleyin.
Sıcak suyu ilave edin.
Su kaynamaya başlayınca ateşi kısın.
10 dakika pişirip pirinç ve patatesleri ekleyin.
Şeker ve limon suyunu ilave edip sebzeler yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.
Tuz serpip tencerenin kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.
Servis tabağına alıp servis yapın.
Afiyet olsun

Reklamlar

1 Yorum (+add yours?)

  1. Trackback: 5 Mart cumartesi « MEFAHSURUM… Mevadan resimli yemek pasta tarifleri…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: