>Tavuklu pilav

>Tavuklu pilav basit gibi görünsede aslında türk mutfağının özel yemeğidir. Sünnetlerde düğünlerde tavuklu veya etli pilav ayran baklava ikram edilir.Tavuğun lezzeti mis gibi dumanı tüten pilavla karışınca mükemmel bir lezzet ortaya çıkar. İşte bende size gecen afiyetle yediğimiz tavuklu pilavın tarifini yazacağım

Malzemeler
@ 2 tavuk but 1 tavuk göğüs
@ 6 bardak su
@ 2 bardak pirinç yarım
 bardak arpa şehriye ( tercihe bağlı)
@ yağ, tuz
@ Kekik,nane,pulbiber,

Yapılışı
Tavukları 6 bardak suyla haşlıyoruz
Haşlanan tavukları didikliyoruz bir kenarda tutuyoruz
Pirinci ıslatıp yıkıyoruz.
tenceremize yağı ilave ediyor kızınca arpa şehriyesini katıyoruz
Şehriyeler kızarıp oynamaya başlayınca
                                                                                                         Pirinci ekliyor booolca kavuruyorruz.

Kaynar Tavuk suyumuzdan 4 – 4,5 bardak ekliyor tenceremizin ağzını kapatıyoruz karıştırmadan 12-14 dk pişmesini bekliyor altını söndürüp demlenmesi için sarıyoruz.
Didiklediğimiz tavukları tereyağda baharatlarla biraz kızartıyoruz.
Pilavla servis ediyoruz.

Afiyet olsun….

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: