>Tavuklu pilav basit gibi görünsede aslında türk mutfağının özel yemeğidir. Sünnetlerde düğünlerde tavuklu veya etli pilav ayran baklava ikram edilir.Tavuğun lezzeti mis gibi dumanı tüten pilavla karışınca mükemmel bir lezzet ortaya çıkar. İşte bende size gecen afiyetle yediğimiz tavuklu pilavın tarifini yazacağım
Malzemeler
@ 2 tavuk but 1 tavuk göğüs
@ 6 bardak su
@ 2 bardak pirinç yarım
bardak arpa şehriye ( tercihe bağlı)
@ yağ, tuz
@ Kekik,nane,pulbiber,
Yapılışı
Tavukları 6 bardak suyla haşlıyoruz
Haşlanan tavukları didikliyoruz bir kenarda tutuyoruz
Pirinci ıslatıp yıkıyoruz.
tenceremize yağı ilave ediyor kızınca arpa şehriyesini katıyoruz
Şehriyeler kızarıp oynamaya başlayınca
Pirinci ekliyor booolca kavuruyorruz.
Kaynar Tavuk suyumuzdan 4 – 4,5 bardak ekliyor tenceremizin ağzını kapatıyoruz karıştırmadan 12-14 dk pişmesini bekliyor altını söndürüp demlenmesi için sarıyoruz.
Didiklediğimiz tavukları tereyağda baharatlarla biraz kızartıyoruz.
Pilavla servis ediyoruz.
Afiyet olsun….