>Şekerpare

>

Yemekteyiz saat 19.15 daha yemeği yerken canım tatlı çekti . Niyetimde sütlü pratik bir tatlı yapmak vardı kalbimin sahibine sordum oda “sütlü tatlı yapmada ne yaparsan yap mesela  şekerpare gibi” diyince o anda tamam demedim malzemelerimden emin olamadığım için baba oğul onları içeri gönderdikten ve kızımı uyuttuktan sonra baktım malzemelerim tam.
Ben tek başıma alışverişe gitmediğimden aldığım zaman unumu şekerimi 10 ar kiloluk yumurtamı 30lu sütümüde margarinimi 8-10 tane alırım stok yaparım ki  Fatihim benden birşey istediğinde ona malzeme yok yapamam demeyeyim. Pazar günüde aynen öyle oldu malzemelerimin var olması beni çok sevindirdi ve ortaya yukardaki gibi bir görüntü çıktı. Aslında şekerparenin çatlamayanı makbuldür bunun içinde küçük küçük yuvarlanmaları lazım ama bıdığımın ağladığını duyunca onunla ilgilenebilmek için bu sefer biraz büyük ve çatlak oldular :):)

Malzemeler:
         şekerpare için:

@ 1 paket margarin, oda sıcaklığında
@ 2 yumurta
@ 1 paket vanilya
@ 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
@ 1 su bardağı pudra şekeri
@ 4 su bardağı un
@ 4 yemek kaşığı irmik
@ 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:

@ 3 su bardağı şeker
@ 4 su bardağı su
@ Yarım limonun suyu

Üzerlerine:
@ Fındık içi

Şekerparelerin hazırlanması

1 paket yumuşak margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, 4 yemek kaşığı irmik, 2 yemek kaşığı hindistan cevizi, 2 yumurta, 4 su bardağı un, 1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozunu karıştırarak yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin.
Hepsini tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin
Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Şerbetin hazırlanması:

3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
Kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyip kısa bir süre daha kaynatın.
Ateşten alıp ılıtın.
Şekerpareler piştiği zaman fırından çıkarıp 2-3 bekletin.
Süre sonunda ılık olan şerbeti (püf noktası; şekerpareler sıcak, şerbet ılık olmalı) şekerparelerin üzerine gezdirin.
Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin.

Afiyet olsun..

    Reklamlar

    5 Yorum (+add yours?)

    1. anneciin
      Şub 21, 2011 @ 22:08:16

      >şekerim şeker parelerin çok şeker olmuşlar ellerin dert görmesin

    2. mefahsurum
      Şub 22, 2011 @ 06:48:21

      >Yaa sen nasiplisin bak herkes resmini görüyor sen tadına baktın. Afiyet olsun.

    3. E. Sedefcioğlu
      Mar 02, 2011 @ 17:42:31

      >Kardeşim ellerinize sağlık bu arada geçmiş olsun kardeşim teyzem için. Maşallah diyorum okurken yazdıklarınızı:-) Rabbim nazardan muhafaza eylesin.

    4. mefahsurum
      Mar 02, 2011 @ 19:53:11

      >kardeşim siteme girebildim çok mutluyum 🙂 Annem için allah razı olsun geçecek inş…

    5. Trackback: MEFAHSURUM… Mevadan resimli yemek pasta tarifleri…

    Bir Cevap Yazın

    Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

    WordPress.com Logosu

    WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Twitter resmi

    Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Facebook fotoğrafı

    Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Google+ fotoğrafı

    Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

    Connecting to %s

    Bana Ulaşmak için

    meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
    %d blogcu bunu beğendi: