>Sultan lokumu

>

Malzemeler:

@ 25-30 gr tereyağ
@ 1 su bardağı un+ 1 yemek kaşığı nişasta
@ 4-5 çorba kaşığı toz şeker
@ 2 su bardağı süt
@ vanilya

Hazırlanışı:
Bir tencerede tereyağ ve un 1-2 dk. kavrulur.
Üzerine şeker eklenir, karıştırılır.
Azar azar üt eklenerek ve sürekli karıştırarak pişirilir.
Oldukça koyu bir muhallebi oluyor.
Ocaktan inince vanilya ve 1 kaşık hindistan cevizi eklenir, biraz çırpılır.
Oda sıcaklığına geldikten sonra dolapta dinlendirilir.
İyice soğuduktan sonra 1 tatlı kaşığı yardımı ile parçalar alınır, el hafif ıslatılarak yuvarlanır.
Elinizi çok fazla ıslatmayın, yuvarlaması zor oluyor.
Hazırlanan yuvarlaklar hindistan cevizi serpilmiş bir kap içinde sallanarak her tarafının hindistan cevizine bulanması sağlanır.
Servis edene kadar buzdolabında bekletilir.

 Afiyet olsun

(Resimleri http://semaver1.blogspot.com arkadaşımdan aldım)

Yorum bırakın

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...