>Gül şerbeti

>Sofraların mistik kokusu gül şerbeti 
Gül şerbeti, hazmı kolaylaştırıyor ve mideyi hafifletiyor.

Malzemeler:
@ 100 gr gül yaprağı, (hakiki kokulu gül)
@ 25 ml limon suyu,
@ 150 gr şeker,
@ 1 lt su.
Yapılışı:
Gül yapraklarını bir tabağa koyun.
Limon suyunu üzerine döktükten sonra parmaklarınız al al oluncaya kadar ezin.
Ezdiğiniz yaprakları yarım saat dinlendirin.
Şekeri ve suyu kaynatın, sonra soğuyan şerbeti güllerin üzerine döküp 10-12 saat dinlendirin. Bir tülbentten süzün.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: