>Toz kırmızı biber

>Patlıcangillerden, ülkemizde bol yetişen, tazeyken yeşil ve çoğu zaman acı meyveleri olan bir bitkidir. Kuruyunca kırmızı olur. Ükemizde kırmızıbiber, Avrupa’da Paprika diye anılan bu cins biber tazeyken bile kırmızıdır ve genellikle çok acıdır.

NASIL YAPILIR?
Bütün biberler kurutulup kırmızı bir renk aldıktan sonra toz durumuna getirilir, buna “kırmızıbiber” adı verilir ve “çok acı”, “acı”, “az acı” ve “tatlı” olarak ayrı,ayrı satılır. Kırmızı renkli domates biberinden “biber salçası” yapılır. Biber salçası Güney Anadolu’da çok kullanılmaktadır. Bazı bölgelerde güneşte kızarmış tatlı biberlerden de biber salçası yapılmaktadır. Toz kırmızı biber acı ve tatlı taze biberlerin kurutulup, dövülmesinden elde edilmiştir. Güney Amerika kökenli bir baharattır.

FAYDALARI
Kırmızı biber konusunda yapılan bir araştırma çok ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Yeşil biber denilince, C vitamini akla gelir; içeriğinde bulunan “capsicin” maddesinin oranına göre meydana gelen acılık iştahı arttırıcı vasfı ile birlikte sindirim sistemine bir çeşit dezenfekte edici madde olarak ayrı bir önem taşımaktadır.
C vitamini içeren kırmızı biberin insan sağlığı açısından faydalı olduğu kalp krizi riskini azalttığı uzmanlar tarafından söylenir. Baharat üreticisi McCormick firmasının araştırmasına göre kırmızı biberin faydaları bununla da sınırlı değil. Acı biber, ishali kesiyor, grip ve soğuk algınlığına da çok iyi geldiği yazıldı.
Depresyondan kurtulmak için: (Ayur-veda: eski Hint hekimliği) 1,5 gr. kırmızıbiber, 1,5 gr. karabiber, 1 tatlı kaşığı balla karıştırılıp, biraz sütle içileceği, uyarıcı, mide usaresini kamçılayarak hazmı kolaylaştırıldığı, zihni olumlu etkilediği, kan dolaşımını hızlandırıldığı. İştah açtığı, idrarı artırdığı, böbrek, dalak ve pankreası olumlu etkilediği, uzmanların araştırmalarında söyleniyor.
Ülser, sistik, basur, varis, karaciğer vb. rahatsızlıkları olanlar asla yememelidir. çok asabi ve hırslı insanlar da yememelidir, diye uzmanların araştırmalarında söyleniyor.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: