Kadayıflı tavuk göğsü

Sütlü tatlının her çeşitini severim 🙂 geçengün gelecek olan misafirlerim çikolata soslu tavuk göğsü yapacaktım ama teyzem o çok yapılıyor kadayıflı yap dediği için sözünü dinledim ve kadayıflı denedim. Sonuç mükemmel hiç pişman olmadım. Demekki büyük sözü dinlemek herzaman faydalı…

KADAYIFLI TAVUK GÖĞSÜ:

@ 300 gram tel kadayıf
@ 1 su b. tozşeker
@ 125 gr.tereyağ
@ 1 çay k. tarçın

Tavuk gögsü için:

@ 1 lt. süt
@ 1 su b. un
@ 1 su b. tozşeker
@ 125 gr.margarin
@ Vanilya
HAZIRLANIŞI:
Tencereye 125 gr.margarini alın üzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun.

Un kavrulduktan sonra
üzerien 1 litre sütü ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.

Mümkünse mikserle 5 dakika çırpın.

Bu sırada tel kadayıfı ince olarak kesin ve tavaya alın.

Üzerine 125 gr.tereyağ ilave edin ve karıştırın.

Üzerine 1 su bardağı toz şeker  ilave edin devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun.Son olarak tarçınını ekleyin.
Dikdörtgen bir kalıba tavuk göğsünü dökün ve tel kadayıfı üzerie alın.
Soğuk olarak tatlınızı servis edin.

Afiyet olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: