Zeytinyağlı bakla

Yemeğim anneciğimden:)

 

@ Y arım kilo taze bakla
@ 2 tane kuru soğan
@ 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
@2 adet kesmeşeker
@ Tuz
@ 1/2 çay bardağı zeytinyağı
@ 1 yemek kaşığı un
@ su
@ Dereotu
@ Yoğurt

 

Yapılışı

Baklalar ayıklanıp yıkanır.
Bir yemek kaşığı un, 1 litre soğuk suya ilave edilir. Baklalar bu unlu suyun içinde 10 dakika bekletilir.
Sonra baklaların suyu süzülür ve düdüklü tencereye alınır.
Üzerine p doğranmış kuru soğan, bir diş sarımsak, tuz, şeker, dereotu,  zeytinyağı ve yarım çay bardağı su ilave edilir.
Düdüklü tencerenin kapağı kapatılıp pişirilir, pişen bakla tenceresinde soğutulur.
Daha sonra servis tabağına alınıp dere otu ile süslenir. Yanında yoğurt ile servis yapılır.
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: