Krokanlı kahveli pasta

Babamın doğum günü için yaptığım pasta. Dilimleyip çekmeye fırsatım olmadı çok lezzetli olduğunu söylediler 😀 😀
Malzemeler ( 24 cm lik kalıp için)

@ 4 Adet Yumurta
@ 4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
@ 4 Türk Kahvesi Fincanı Un
@ 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
@ 3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
@ 1 Paket Kabartma Tozu
@ 1 Paket Vanilya

Krema malzemeleri

@ 3 su bardağı süt
@ 2 yemek kaşığı nescafe
@ 1 çay bardağı şeker
@ 1 çay bardağı un
@ 2 yemek kaşığı nişasta
@ 2 yumurta sarısı
@ 1 paket beyaz çikolata (100 gr)

Üzeri için

@ 2 paket krem şanti
@ 1 su bardağı soğut süt
@ 1 tatlı kaşığı nescafe
Fındık krokan için

250 Gram Toz Şeker ( 1 su bardağından biraz fazla)
200 Gram fındık     (1 su bardağı)
1 Tatlı kaşığı Tereyağı

Yapılışı

Pandispanya
Yumurta ve şeker krema kıvamına gelene kadar 2-3 dakika kadar çırpılır.
Kuru malzemeler elenerek yumurta karışımının içine ilave edilir ve yaklaşık 5-6 dakika kadar yüksek devirde çırpılır.
Pandispanya hamuru  çembere boşaltılır. 170 derecede, yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir.

Kahve Kreması
Beyaz çikolata hariç tüm malzeme birleştirilir. Orta ateşte sürekli karıştırılarak, göz göz olana dek pişirilir.
Pişen krema sıcakken kıyılmış beyaz çikolata eklenir ve çikolata eriyene kadar karıştırılır.
Ilıdıktan sonra iyice soğuması için buzdolabına alınır.

Fındık Krokan
Toz şeker kısık ateşte eritilir. Tamamen sıvı hale geldikten sonra ateşten alınır, fındık ve tereyağı eklenir, hızlı bir şekilde karıştırılır.
Yağlı kağıt serilmiş tezgah üzerine ince bir tabaka halinde yayılır. Soğuduktan sonra parçalara ayrılır (elinizle kırmanızı tavsiye ederim, mutfak robotunda çok küçük parçalara ayrılıyor).

Üzeri için

Krem şanti tarifine uygun yapılır içine 1 tatlı kaşığı kahve eklenir buzdolabında bekletilir.

Pastanın Birleştirilmesi
Soğuyan pandispanya 3 kata ayırılır.
Birinci kat alınır, kakaolu süt ile ıslatılır (isteğe bağlı granül kahve ve süt karışımı ile de ıslatılabilir).
Kahve kremasının yarısı katın üzerine sürülür, fındık krokan serpilir, 2. kat kapatılır ve aynı işlem tekrarlanır.
Donmuş olan krem şantiyle pasta sıvanır ve süslenir
Soğouk servis yapılır.
Afiyet olsun


Reklamlar

5 Yorum (+add yours?)

  1. annen
    Mar 09, 2011 @ 19:19:24

    krokanlı kahveli pasta değilde gelin pastası desek daha uyae bence

  2. nefise
    Mar 09, 2011 @ 19:23:02

    insan bu pastayı kıyıpta yiyrmezki.ama yinede tavsiye ederim tadı çok nefis.kesene emeğine sağlık.

  3. mevadan
    Mar 09, 2011 @ 20:49:59

    Eee okadar olsun dimi. Heem babamda iyi bilir süsü püsü 😉 😉

  4. mevadan
    Mar 09, 2011 @ 20:51:11

    He he o gün kıyıp yedik ama 🙂 🙂 cidden çok lezzetliydi

  5. Anonim
    Mar 09, 2011 @ 21:22:50

    Pastanın görüntüsü çok güzel eminimki tadıda çok güzeldir.Kısa zamanda deniyeceğim.

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: