Patlıcan kebabı ( Gaziantep yöresine ait)

Yemeğim Annemden

 

MALZEMELER:

@ 1,5 kilo patlıcan
@ 1 kilo az yağlı kıyma
@ Tuz,karabiber
@ 1 çorba kaşığı su
@ 5-6 adet domates
@ 5-6 adet sivribiber
@ 5-6 adet küçük soğan
@ Biraz su

YAPILIŞI:

Kıyma,tuz,karabiber,su iyice yoğrulur.
1 adet domates rendelenir tepsinin içine yayılır.
Patlıcanların kabuğu soyulmadan kalın halkalar şeklinde doğranır.
Kıyma karışımından cevizden büyük toplar yapılır.
Tepsiye bir patlıcan bir köfte dizilir.
Üzerine halka halka doğranmış domates ve birkaç parçaya ayrılmış sivribiber konur.
Yarısına gelecek kadar su eklenir
Fırında pişirilir.
Afiyet olsun.
NOT:Önce biraz orta ısıda pişirilmeli,sonra ısı biraz yükseltilmeli.
Üstteki biber ve domatesler fazla kızarıyor gibi ise aliminyum folyo tepsi üzerine kapatılabilir
Ben kıymasına köfte harcı koyuyorum daha çok hoşumuza gidiyor
Suyunu da salçalı baharatlı su yapıyorum.
Asıl tarif yukarıdaki gibi fakat ben biraz değiştiriyorum…
Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: