Azeri baklavası

Taa Azerbeycan dan gelen bir resim ve tarif bu tadına bakmadım ama bakmayı çok isterdim görünüşüne baktığım kadarıyla mükemmel… Can bacım Leylama çok teşekkür ediyorummm.. Aynen onun yazdığı gibi size yayınlıyorum bende

 

HAMUR ICIN
@ 4 BARDAK UN,
@ 2 TANE YUMURTA,
@ 15 GR.KURU MAYA,
@ 250 GRAM TERE YAGI
@ 1 BARDAK KREMA,
@ YARIM BARDAK SUT,
@ 1TUTAM TUZ.

IC ICIN:

@ TEMIZLENMIS FUNDUK CEVIZ KARISIGI 1KG..
@ 700 GRAM SEKER TOZU..( pudra şekeri)
@ 2CAY KASIGI HiL…( bunu bende bilmiyorum nedir) 🙂

YAPILISI:

UN ELENIR.
AYRI BI KABDA ILIK SUTE 1TUTAM TUZ,MAYA,1 YUMURTA,KREMA,TERE YAGI(ERINMIS HALDE AMA KAYNAR OLMASIN)HEPSINI IYICE KARISTIRIP UNA ILAVE EDIP IYICE HAMUR YOGRULUR..
HAMUR KULAK MEMESI YUMUSAKLIGINDA OLMALI,,VE 1 VE YA 1.5 SAATE SICAK YERDE DINLENDIRILIR..

IC ICIN:

ONCE CEVIZLER KABUKLARDAN AYRILIR…
SONRA TEKRAR O TEMIZLENMIS CEVIZ VE FUNDUKLARI KISIK ATESTE 1 TAVADA YANMAYARAK TAVADA KAVRULUR VE SICAK SICAK KABUKLARINNAN AYRILIR..
CEVIZ VE YA FUNDUKLAR BEMBEYAZ OLMALI..
SONRA ONLARI BADEM MAKINASINDAN GECIRIYORUZ…
HEPSI TOZ GIBI OLANA KADAR MAKINADA INCELENIR…
HAZIR OLDUKTAN SORA SEKER TOZUNU ILAVE EDIP KASIKLA KARISTIRMAK LAZIM UZERINE HIL VE TARCIN(YARIM CAY KASIGI)ILAVE EDILIR…

HAMUR HAZIR OLDUKTAN SORA TEPSINI GOTURUYORUZ YAGLI KAGITA ALT VE UST KATI 1 AZ KALIN OLMALI AMA ARALARDAKI KATLAR TUY GIBI YUFKASI OLMALI…

HER HAMURU ACTIKCA ARASINA 1 YEMEK KASIGI ERINMIS YAG KOYULUR USTUNE CEVIZ TEKRAR DIGER HAMUR ACILIR USTU USTE 12 KAT HAMUR ACILIR EN UST KAT BIR AZ KALIN ACILMALI HAMURU…
BOYLECE TUM YUFKALARIN ARASI YAGLANIP  ICI KOYULUR UST KATSA YUMURTANIN SARISIYLA SURULUR SORA TAM SONUNKADAR DEGIL HAFIFTEN BAKLAVA SEKLINDE KESILIR FUNDUKLA SUSLENIR VE FIRINA NOYULUR..
200 DERECEDE 15 DK PISTIKTEN SORA FIRINNAN CIKARTIP O KESIKLERIN ARASINI ERINMIS YAGLA DOGUYORUZ TEKRAR 15 DK LIK FIRINA KOYORUZ,15 DK SORA TEKRAR CIKARTIYORUZ TEKRAR ERINMIS YAG DOKUYORUZ KESIKLERIN ARASINA TEKRAR FIRINA VERIYORUZ VE SON OLARAK YINE 15 DK SORA CIKARTIP TEKRAR KESIKLERIN ARASINA YAG ERINMIS YAG DOKUP FIRINA VERIYORUZ 15 DK PISIYO..PISMESINE 5 DK KALMIS UZERINE SERBET GEZDIRIYORUZ…

SERBET ICIN

@ 1BARDAK SEKER TOZU
@ 1 BARDAK KAYNAR SU VE 1 AZ LIMON SUYU KAYNATIYORUZ VE SERBET HAZIR….
Afiyet olsun
Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Anonim
    Şub 03, 2012 @ 16:02:35

    merhaba seker tozu pudra sekerı değildir bıldıgımız toz sekerdır ve yerken ınsanın agzına kıtır kıtır gelır hil ıse baharat cesıdıdır hamura cam kokusu bı hava verır paylasımınız ıcın tesekkurler

  2. Anonim
    Kas 13, 2012 @ 11:30:42

    BEGENMEDİM YEDİM

  3. mevadan
    Kas 15, 2012 @ 14:05:59

    Doğrudur. Ben yemedim fakat tarifi bakude yaşayam arkadaşımdan aldım…
    Zevkler tartışılmaz neticede…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: