Soğan soslu dana bonfile

Özellikle kurban bayramından sonra sık sık yaptığım bir yemektir bu 🙂

Bekarken babam beğenirdi şimdide kalbimin sahibi seve seve yiyor..

Şa şa lı görünüşüne bakmayın aslında basit bir yemek. Tarifime geçiyorum.

Malzemeler

@ 8 adet bonfile
@ 5 bardak su
@ 4 adet soğan
@ 1 yemek kaşığı domates salçası
@ 1 yemek kaşığı biber salçası
@ Tuz, kekik, kimyon, nane, pulbiber, karabiber, (aklınıza gelen baharatlar  işte) 🙂
@ 3-4 kaşık yağ
Yapılışı
Etleri tencereye koyup suyu ekleyip pişene kadar kaynatıyoruz.
Soğanları yarım ay şeklince ince ince doğrayıp yağda kavuruyoruz
Salçalarımızı , baharatlarımızı ve biraz su ekleyip bir iki tıngırdatıp altını kapatıyoruz
Pişen etlerimizi teflon tavada önlü arkalı biraz tereyağda kızartıyoruz
Servis yapacağımız zaman tabağa etimizi üstüne soğan sosumuzudan koyuyoruz
Servis önerisi tabiki pirinç pilavı iledir.
Afiyet olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: