Güveçte türlü

Güveç e bayılırım hele teyzem yapmışsa diyecek laf bulamam eline sağlık teyzeciğim harika gözüküyor

MALZEMELER

@1 kase kuşbaşı et
@ 5 tane patlıcan
@ 5 tane patates
@ 1 büyük kuru soğan
@ 3-4 tane sivri biber
@ 3 diş sarımsak
@ 5-6 tane kabuğu soyulmuş domates
@ 1 yemek kaşığı salça
@ Tuz
YAPILIŞI

Güvecin altına etlerimizi,biraz iri doğradığımız soğanları,sarımsakları,biberleri koyuyoruz.

Alacalı soyduğumuz patlıcanlarımızı,soyduğumuz patatesleri kuş başı şeklinde ilave ediyoruz.(isteğe göre taze fasulye ve kabakta konabilir.)

En son kabukları soyulup yarım ay şeklinde doğradığımız domatesleri ilave ediyoruz.

Son olarakta 1 su bardağı su ve salçayla tuzu karıştırıp üzerine döküyoruz.

Güveci ocağa koyup kaynadıktan sonra altını kısıyoruz.Tahminen 1,5 saatte pişiyor

AFİYET OLSUN

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: