Weeeeee buda benim şeker hamurlu pastaaaaaammmm 🙂
ilk denemem olmasına rağmen çok beğeni gördü umarım sizlerinde hoşuna gider. Kalbimin sahibinin doğum günü için yaptığım pasta ve bu pasta ile pastacılık kariyerimde ilk adımı attım:) ailemdeki bütün pastalar bana ait 🙂 ayrıca siparişe de açığım kendine güvenip yapmak isteyenler için tarifini vereceğim ben yapamam Meva sen bize yap derseniz işte mail adresim meva_celik@hotmail.com 🙂
Uzun süredir bloğuma ekleme yapamıyordum. Annemin ameliyatı çocuklar derken bir koşuşturmacanın içindeydim ama artık annecim düzeldi çocuklarım büyüyorlar banada bloğuma ekleme yapmak kalıyor.. ilk olarak pastamdan başlamak istedim sonrası için ekleyeceğim çook şeyler var. İşte tarifim
Kek malzemeleri ( 26 cm kalıp için)
MALZEMELER: @ 4 yumurta @ 1 su bardağı un @ 1 su bardağından bir parmak eksik şeker @ Yarım paket kabartma tozu ( ben 1 paket kullandım) @ 1 paket vanilya Krema malzemesi@ 450 gr. marshmallow şeker
@ 4 yemek kaşığı su
@ 500 gr. pudra şekeri
@ Bir çimdik tuz
Yanlardaki çikolata kalpler için
@ 1 paket bitter çikolata
Kekin yapılışı
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruz. (ben robota koydum ve yarım saate yakın çırptım)
Kuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruz.
Tahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz.
26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz.
Kremanın yapılışı
Marshmallow şekerleri cam bir kaseye boşaltın.
Tencereye biraz su koyup, cam kaseyi üzerine oturtun.
Orta ateşte ara sıra karıştırarak marshmallow şekerleri eritin.
Burda dikkat edilmesi gereken; şekerlerin çok fazla erimemesi ve içlerine sıcak su kaçmaması.
Eriyen şekerlere su, tuz ve pudra şekerinin yarısını ekleyip, karıştırın.
Yoğurma kabının dibine bolca pudra şekeri dökün.
Eriyen şekerleri yoğurma kabına alın ve yoğurmaya başlayın.
Dikkat edin eliniz yanmasın.
Kalan pudra şekerinide ekleyip, hamuru iyice yoğurun.
Ele yapışmayan ama yumuşak kıvamlı bir hamur olcak.
Son olarak hamuru top haline getirin ve üzerine tereyağ sürün.
Streç film ile kapladığınız hamuru 1 gün yada daha fazla oda sıcaklığında bekletebilirsiniz.
Kullanacağınız zaman tekrar yoğurun ve istediğiniz süslemede kullanın.
hamurunuz çok sert olduysa azar azar suyla ve tereyağla yumuşatıp yoğurabilirsiniz. Benim 700 gram pudra şekeri gitti yapımı biraz uğraştırıcı ama sonradan kesinlikle değer diyorsunuz 😉
Çikolata kalplerimizin yapılışı
Çikolatamızı benmari usulü eritiyoruz yağlı kağıda kalpler çiziyor içlerini yağlıyor ve erittiğimiz çikolatadan döküyoruz buzlukta donduruyoruz
Gelelim pastamızın birleştirilmesine
Pişen kesimizi 3 kata veya iki kata ayırıyoruz ben 3 kata ayırdım.
ilk kata yaptığuımız muhallebiden sürüp üstünü muzları dizelim.
ikinci katı koyup üzerine yine muhallebimizden yayıyor ve çilek diziyoruz
son katımızı koyup ince bir tabaka muhallebimizden sürüyoruz.
Şeker hamurumuzu güzelce yoğurup açıyoruz
Pastamızın üzerine hamuru dikkatli bir şekilde koyup hava kalmayacak şekilde düzeltiyoruz ve fazlalığı kesip çıkartıyoruz.
Benim şeker hamurum iki renkti iki uzun rulo yaptım ve onları birbirine dolayıp pastanın en altına yerleştirdim.
İkinci renkvşeker hamurumdan kalınca açtım ve kalp şeklinde kestim ikitane yaptım pastanın köşesine yerleştirip yazısını yazdım.
Ayrıca üç gül iki yaprak yaptım diğer köşesinede onu yerleştirdim.
Buzdolabında donmuş kalplerimide yan taraaflarına yapıştırdım.
Afiyet olsun 🙂
Haz 19, 2011 @ 23:12:00
ellerine sağlık canım çok güzel görünüyo 🙂 ben yiyemedim ama neyse 🙂
Haz 20, 2011 @ 21:51:59
Evet sen yiyemedin ama afiyet olsun yinede 🙂 inşaallah birgün sırf kendimize yemek için yaparız 😀