Haşhaşlı cevizli çörek

Haşhaşlı çöreği çok yaparım her yöreninki ayrı olur bu resimdekini sevda annem yapmıştı ve Amasya yöresinde parnak denirmiş velasıl lezzetiyle büyüleyici ve bol bool kilo aldırıcı bir çörek….


Malzemeler;

@ 1 kg un(6 su bardagi)

@ 1 su bardagi sicak su(mayayi islatmak icin)

@ 2 su bardagi sicak sut

@ 1 paket yas maya(42 gr)

@ 1 yumurta (sarisi uzerine surmek icin ayrilir)

@ 1 yemek kasigi seker

@ 1 yemek kasigi tuz

 

 

Ic malzemeleri

@ 1 su bardagi ceviz ici

@ 1 su bardagi siviyag

@ 1,5 su bardagi hashas ezmesi

Yapilisi;

Önce hamuru yogurmak icin buyuk bir kaba un alinir,ortasi havuz gibi acilir.

Daha sonra maya bir tabaga konup uzerine sicak su,seker konup kabarmasi icin bir kenarda bekletilir.

Kabarinca ortasi acilan una ilave edilir.

Daha sonra yumurta beyazi,tuz ve sicak sut ilave edilip yumusak ama kivamli bir hamur yogrulur.

Mayalanmasi icin bir kenarda bekletilir.

Simdide hashas ezmesini,iri cekilmis cevizi ve sivi yagi karistiralim,hamurun uzerine surulecek bir kivamda olmali.

Hamurun mayalaninca 3 bezeye ayrilir 3-5 dakika dinlendirilir her beze tek tek unlanip merdaneyle acilir ama ince acmaya gerk yok yarim santim kalinliginda olmali acilan ilk hamur tezgaha serilir,uzerine hashasli harc bir kasik yardimi ile dokulur ve hertarafina yayilir.Acilan diger hamur da uzerine serilip onun uzerine de hashas surulur ,diger hamurda serilip en uste de hashas surulup 3 tane kat olunca,hamur ortadan 2 ye bolunur ve 2 tane D sekli elde edilir.

Parcanin biri digerinin uzerine konur ve hamurumuz 6 kat ve 1 tane D seklini alir.D

aha sonra 2 parmak genisliginde yukardan asagi dogru kesilir ve diger hamurdan ayrilip kivrilarak hafif hafif uzatilir,inceltilir yuvarlak tepsiye kenardan baslayarak hamurlar yerlestirilir.

Butun hamur bitene kadar ayni islem yapilir en son orta kisim doldurulur.

Onceden ayrilan yumurta sarisi uzerine surulup bir kenarda30-40 dakika  bekletilir.

Hamur kabarinca 200c lik firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.

Firindan cikarinca,soguyunca kesilip servis yapilir.

Afiyet olsuuuuuuuuuuun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: