UNLU PATATESLİ KIYIR BÖREK

Bu böreği bir ablamın elinden yemiş hayran kalmıştım ufak bir araştırmadan sonra bende yaptım ve mükemmel oldu elde açma börek gibi çıtır çıtır harika işte. Ayrıca 3 yufkadan bir 5 yufkadan iki tepsi çıkmasıda güzel taraflarından biri:) neyse tarifime geçiyorum…

Malzemeler:
@ 3 yufka
@ 100 gr margarin
@ 1,5 çay bardağı sıvıyağ
@ 3 patates
@ 1 soğan
@ 1 tatlı kaşığı tuz
@ 1 çay kaşığı karabiber
@ 1 çay kaşığı pul biber veya toz biber
@ Biraz un

Yapılışı:
Patatesleri su ile yumuşayana kadar kaynatalım.

Soğuyunca çatalla ezelim.

Soğanı yemeklik doğrayıp az sıvıyağ ile biraz kavuralım.

Ateşten alıp patateslere ilave edelim.

Tuz ve baharatlarını koyup karıştıralım.
Margarini eritelim ve sıvı yağını ilave edelim.

Bir yufkayı masaya serelim ve her tarafını yağlayalım.

Biraz su serpelim ve çay süzgeçi ile biraz da un serpelim.

Yufkayı ortadan ikiye katlayalım.

Aynı şekilde yağ, su ve un serpelim.

Uzun kenerına patates harcımızdan koyup saralım.

Üç parmak genişliğinde kesip, yağlanmış tepsiye dizelim.

Diğer iki yufkayıda aynı şekilde yapalım.

Kalan yağı böreklerin üstüne sürelim.

180 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

Sıcak servis yapalım.

Afiyet Olsun…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: