Beşamel soslu sandal sefası ( fırında kabak)

Kabağın yavan tadı gelir diye hiç düşünmeyin beşamel sos onun tadını öyle güzelleştiriyorki:)

Malzemeler :
@ 5 adet orta boy veya büyük boy kabak
@ 1 adet orta boy kuru soğan
@ 1 er adet kırmızı biber yeşil biber ve domates
@ 250 gram kıyma
@ sıvı yağ , tuz
 
Yapılışı

Kabakları yıkadıktan sonra baş ve alt kısımlarını keselim.

Sonra kabakları ortadan uzunlamasına ikiye keselim kayık şekli vermek için ; ikiye kesilen kabakların içlerini tatlı kaşığı veya sebze oyucuyla oyalım çıkan iç kısımlarını kabak çorbası yapmak için bir kenara ayıralım.

Bütün kabaklara kayık şekli verdikten sonra geniş bir tencere içinde kaynatalım.

Yumuşasın. Sonra haşlanan kabakları fırın tepsisine  dizelim..

Daha sonra ince doğranan soğanı sıvı yağla hafif kavuralım.

Biberleride ekleyip biraz kavurduktan sonra kıymayı ekleyelim en son ince doğranmış domatesi koyup kavuralım seviyorsak baharat ekleyelim tuzunu atalım.

Kayık kabak tarifimizin iç malzemesi hazır.

Kıymalı soğanlı bu malzemeyi kayık şeklindeki kabakların içine eşit bir şekilde yerleştirelim.

Diğer taraftan beşamel sosunu hazırlayalım ve beşamel sosu kayık kabaklarımızın üzerine dökelim…

Üzerine kaşar peyniri rendeleyip 200 dereceli fırında üstü kızarana kadar pişirelim

Beşamel sos için kullanacağımız malzemeler süt ,tereyağ , biraz un ve tercihe bağlı tuz miktarıdır.

Beşamal Sos Nasıl Yapılır. Evde beşamel sosu nasıl hazırlarız diyorsanız. İşte size tarifi…

Öncelikle yapacağımız yemek veya makarnanın miktarı koyulacak süt miktarı için çok önemlidir burada. Tabi buna görede un ve yağ miktarıda değişecektir.

Ortalama 4 kişilik bir yemek hazırlamak istiyorsanız. Tabi burada yine kişilerin yeme kapasiteleri öne çıkacaktır.  Ama her neyse.

Diyelimki fırında yarımşar kilodan kabak ve patates yapacaksınız. Bunları ister kızartıp yapın isterseniz haşlayın. Tabi kızartmalar ağır olacağı için beşamel sos pek kızartmalardan tercih edilmiyor.

Şimdi size yarım kilo süt yeterli gelecektir.

Tavaya 50-100 gr tereyağı koyup eritin. Yalnızca çok yakmayın.

yaklaşık olarak 2 yemek kaşığı (silme, tepeleme değil) unu yağa atın. ve hemen bir çırpma teli yardımıyla karıştırın. Mümkünse yağ ve un hafif cıvık kıvamda olsun. Un helvası yapar gibi katı olmasın.

Sonra yağ ve unu bir kaç döndürüp hafif kızarttıktan sonra içine yarım kilo sütü dökerek çırpma teliyle hızlı bir şekilde karıştırın. Çünkü Beşamel sosumuz topaklanmasın. Tuzunu atın. Koyu muhallebi kıvamına gelince ateşi kapatın.  Bu kadar.

Not : Eğer unun fazla geldiğini düşünüyorsanız süt katarak beşamel sosu daha akışkan hale getirebilirsiniz.

Mevadan size  bir not : Ben beşamel sosa mutlaka  karabiber ve yemeğe göre değişen bir parça bulyon koyuyorum. Bu  daha lezzet veriyor. kesinlikle tavsiye ederim

Beşamel sos yemeklere lezzet katan bir sostur.. Tabiki beşamel sosun baş yardımcısı kaşar peynirini unutmamak gerekir.Çünkü lezzetine dahada lezzet katıyor.

ufacık bir tarifi çok anlattım ama olsun içinizde iyi oldu diyenlerde çıkacaktır.

Afiyet olsun diyorum…

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: