Fırın poşetinde tavuk

İşte evde çıtır çıtır tavuk lezzeti

Malzemeler:

@ 10 ar adet but ve kanat
@ 2 yemek kaşığı yoğurt
@ 1 yemek kaşığı salça
@ 6 diş sarımsak
@ yarım çay bardağ zeytinyağ
@ 1 yemek kaşığı pulbiber ( isteğe göre azaltılıp artılabilir)
@ 2 yemek kaşığı kekik
@ 1 er tatlı kaşığı nane, pulbiber, karabiber
 
Yapılışı:
 
Tavuk etleri derin bir kap içinde yıkanır, suyu süzülmeye bırakılır.
Diğer yanda derin bir tencerede tüm sos malzemeleri karıştırılır
Etler bu sosun içine eklenerek iyice karıştırılır etler bu sosun içinde en az 1 saat bekletilir.
Fırın poşetlerinin içine birer tatlı kaşığı un serpilir ve poşetin her yerine yayılır
Bu şekilde poşete konan malzemeler yapışmaz
etler poşete konur
Tencerede kalan sos da poşete eklenir
poşet 4-5 yerinden delinir 175 dereceli fırında pişirilir…
 

@ Fırın poşetinin pişme anında şişerek fırına yapışmasını önlemek için en üst rafa tepsi yerleştirmemeye özen gösterin.

Pişme işlemini tercihinize bağlı olarak 5 ila 10 dakika uzatabilir ve tavuk etlerinin biraz daha kızarmış olmasını sağlayabilirsiniz.

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: