Yaprak sarması

 Malzemeler

@ yarim kilo taze asma yapragi
@ 3 cay bardagi bulgur
@ 1 tane sogan
@ 1 cay bardagi zeytinyag
@ 1 yemek kasigi salca
@ yarım demet maydanoz 
@ yarım demet dereotu
@ tuz,karabiber,pulbiber

Sosu için
@ 1 soğan
@ 2-3 kaşık yağ
@ 1 kaşık salça

Yapılışı

Ilk olarak tencereye su koyup kaynatip yapraklarimizi biraz hasliyoruz,
haslanan yapragi soguk suya koyup cikarip suzmeye birakiyoruz
ici icin bir tavaya 1cay bardagi zeytin yaginin birazini koyup ince dogaradigimiz soganlari kavuruyoruz, üzerine salcasinı koyup yine karistirip  bulguru koyup karistiriyoruz
iyice kavrulunca icine baharatlarini ince kiydigimiz maydanoz ve dereotunu koyup karistiriyoruz
yapragin ortasina bir tatli kasigi kadar ic malzemeden koyup hepsini tek tek sarip,tencerenin dibine bikac bos yaprak serdikten sonra sardigimiz yapraklari sirayla diziyoruz,
hepsi bitince uzerine kalan zeytin yagi dokup sarmalarin uzerine bir tabak koyup uzerine kadar su doldurup ocakta ilk once kaynatip sonra altini iyice kisip yapraklar iyice pisip suyunu cekene kadar pisiriyoruz son olarak yağda soğanları kavurup salçayı ekliyor pişen yaprakların üzerine döküyoruz 2-3 dakika daha pişirip altını kapatıyoruz…
Afiyet olsun

Reklamlar

3 Yorum (+add yours?)

  1. Leyla Azeri:-)
    Kas 23, 2011 @ 13:06:38

    evet guzeldi Mevacan yedim 1 kere,ama bizde yaprak dolmasi yalniz ve yalniz etden yapiliyiyor hemde koyunun yag kiymasi bide et kiymasinin karisimdan kiymaya pirinc,baharat cesiti salca eklenip yagli 1 iclik kivamina getiriyoruz sonra da bukmeye basliyoruz,siz mesela kalem gibi bukersiniz bizim buralarda ama iri kuruslar olur ya o boyda bukerler)))))),ama bizde sizin boyle dolmaya yani siz sarma diyorsunuz biz yarpaq dolmasi diyoruz,iste boyle terkibi olan dolmaya bizde yalanci dolma denir,ama yalanci dolma bizde pek yapilmiyor,genelde etten yapiliyor..

  2. mevadan
    Kas 24, 2011 @ 09:40:58

    Evet canım sizinkini yemedim ama biliyorum kalın kalın oluyor 🙂 🙂 Her yöreninki farklı oluyor işte. Ama lezzetler hep harika…

  3. Leyla Azeri:-)
    Kas 29, 2011 @ 19:54:49

    evet bizde kalin oluyo ama lezzeti de harika..bide 1 gun ben de sizin gibi kalem gibi bukmeye deneyeyim gerek:)hosuma gidiyor oyle kalem gibi yapiyosunuz ya:)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: