Tereyağlı açma

Misafirim geldiğinde yaptığım tereyağlı açma.

Öyle güzel oluyorki içi kat kat oluyor tel tel ve sıcakken peynir+çayla yenildiğinde insan kaçtane yediğini bile sayamıyor.

Size tavsiyem eğer vaktiniz varsa mutlaka fırındaan çıkarttıktan 15 dakika sonra servise sunun dışı çıtır içi tel tel:) Neyse artık tarifime geçmek istiyorum…

Malzemeler :

@ 6 Bardak un ,
@ 1 bardak ılık süt ,
@ 1 bardak ılık su ,
@ 1 bardak zeytinyağı ,
@ 1 paket ınstat maya (dr otker küçük paket) ,
@ 1 şeker kaşığı mahlep,
@ 1 şeker kaşığı tuz,
@ 1 /2 bardak şeker

İçine sürmek İçin: 1 kaşık terayağı

Üzeri için : 2 yumurta sarısı, biraz zeytinyağı, çörekotu

Hazırlanışı : Tüm malzemeler katılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.

Hamur 1 -1,5 saat dinlendirilerek mayalandırılır.

Sonra poğaca şeklinde elde açılarak yuvarlak hale getirilir.

İçine erittiğimiz tereyağından biraz sürülür.

Sonra rulo yapılarak iki ucundan ters tarafa çevrilir simit şekli verilerek tepsiye dizilir.

Üzerlerine yumurta sarısı ve çörekotu konarak tekrar 1 saat mayalanması beklenir daha sonra 180 c önceden ısıtılmış fırında pişirilir

.Açmalarımız servise hazırdır Afiyet şeker olsun

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: