KIYIR KIYIR POĞAÇA :)

45476_545640048814188_100035694_n

Hepimizin mayalı poğaçadan sonra ilk tercihi kıyır kıyır ağızda dagılan tam kıvamında bir poğaça yapmak, yemek, yedirmektir 🙂
İşte bu tarif yıllardır kıyır poğaça için defalarca tarif deneyip sonunda işte bu diye bana sunan annemden alınmıstır 🙂
MALZEMELER

@ 125 gram yumuşak tereyağ
@ 1 çay bardağı sıvı yağ862112_545633395481520_1674771214_n
@1 bir çay bardağı yoğurt
@ 1 paket kabartma tozu
@ 2 yemek kaşığı sirke ( kıyır olması için)
@ 2 yumurta birinin sarısı üstüne
@ Aldıgı kadar un ( çok sert olmayacak ele yapışması geçse yeterli)

İÇ MALZEMESİ

@ İsteğe göre peynir
@ Bir tutam maydanoz
@ Karabiber, pul biber

YAPILIŞI

Yumuşak tereyağ sıvı yağ yoğurt ve yumurta iyice karıştırılır
Sirke eklenir
Kabartma tozu konulur biraz daha karıştırıp
Un ilave edilir unu yavaş yavaş ekleyip gerektiginden fazla koymayı engelleyebilirsiniz.
Hamur 15 dakika dinlendirilir bu arada iç harcı hazırlanır
Peynir ezilip doğranmış maydanozla istenen baharatla karıştırılır
Hamurdan yeviz büyüklüğünde alınır avuc içinde açılıp ortasına harç konur kapatılır
Yumurta sarısı sürülüp
Önceden ısıtılmış 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN

181018_545640955480764_1358900709_n

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: