Çilek reçeli

ç8

Çilek reçeli belkide reçeller içinde en sevilendir.ç1
Hele dağ çileği bulmuşsanız misler gibi kokuyorsa insan yemelere kıyamıyorsa bence o çileğin şeker ve ocakla buluşma anı gelmiştir işte o çilek  reçelliktir..
Efendim size kendi yaptığım çileğimden tarif vereceğim kesin ölçülerim yok ben ne yaptıysam onu yazacağım…

Malzemeler
@ 7 kilo çilek
@ 5 kilo şeker
@ Bir tutam limon tuzu
@ Bir parça tereyağ

Yapılışı

Eveettt çilekleri pazardan alıp eve gelmeyle iş bitmiyor arkadaşlar o çilekleri önce kaptan kaba aktararak bir güzel yıkıyoruz, ayıklıyoruz, doğruyoruz.
Sonra kocaaaman kazanımıza bir kat çilek bir kat şeker döküyoruz en üstte şekerimiz kalıyor ve tencerenin kapağını kapatıp onları baş başa bırakıyoruz ama uzun süre değil ben 1 bucuk saat tuttum hafif sulanıp şekeri pembeleştirince 4-5 parça tereyağ attım üzerineki köpürmesin kızmasın reçelim:)
Açtım ocağın altını harıııl harılll kaynattım reçelimi.
Bu arada reçelime köpüklenmesin diye demir kaşık sokmadım hep tahtayla karıştırdım ve ileride küflenip bozulmaması için ıslak kaşık sokmadım… Bunlarda benden size püf noktalar olsun 🙂
Reçelim kıvam alıncaaa limon tuzlarını atıp 5 dakika daha kaynatıp yıkanmış ve kendi halinde kurumuş olan kavanozlarıma doldurdum kaynar kaynar hemen kapaklarını kapatım sofra bezine ters çevirdim.
Bu arada kavanozları ısıtalım arkadaşlar her kavanozun dibine önce birer kepçe koyalım yoksa patlar kavanoz Allah korusun çok fena oluyor başıma geldiği için biliyorum günlerce mutfak yapış yapış oluyor her yerden reçel çıkıyor :):)ç2
Ayrıca diyeceksinizki reçelimizi nasıl anlayacağız kıvama gelmişmi.
Efendim birçok yöntem var bunu anlamak için ben size hepsini yazayım siz aklınıza uyanı deneyin:)
1 su dolu bardağa bir iki damla reçel damlatılır damlalar dağılmadan dibe oturuyorsa
2 kaşıktan reçel damlatılır son damla düşmemek için büyyüüüüük bir çaba gösterirse 🙂
3 yanmaktan kormazsanız baş parmağınızın üzerine bir damlacık damlatın eğer damla yayılmazsa
4 porselen bir tabağa biraz reçel dökün soğuyunca barmağınızla ortasında sınır çizin eğer iki sınır bir araya gelmiyorsa
5 çay tabağına reçel dökün soğuyunca tabağı sallayın bir taşım dahamı kaynasa iyi olur sanki gibi ikilemde kaldığınızda( o son taşımı kaynatmayın bırakın kendi buzdolabında zaten kıvamlanacak)
MÜJDEEE REÇELİNİZİN KIVAMI TAM OLMUŞ DEMEKTİRRRRR :):)

Afiyet olsun efendimm

 

ç3ç4ç5ç7

 

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: