Kokostar ( cocostar) kurabiye

k4

 

Selamün Aleyküüüüüüm

Uzun bir aradan sonra merhaba. Nereden başlamalı nasıl başlamalı,
uzun zaman yazmayınca tekrar yazmak pek kolay olmuyor benim için.
Hem çevremden gelen artık blogunu güncellemiyorsun serzenişleri hem de sevgili blog komşularımın nerelerdesin yorumlarından sonra iki kelam yazarak tekrar başlayayım istedim.
1 ayı geçmiş yazmayalı, zaman hem hızla geçivermiş hem de oldukça yavaş. Bir kaç kere niyetlensem de yazmaya, olmadı bir türlü.
Malum ana okuluda olsa oğluşum artık okullu sabah götürüp akşam alıyorum.
Evimin okula yakın olmasına uzuleyimmi sevineyimmi bilemedim açıkcası :):) Gerçi banada hareket oluor hep olduğu gibi günlerim diyetle geçiyor:) ama busefer olacak inşallah…
Sizlerdende bu konuda dua istiyorum.
daha fazla uzatmayayım biliyorumki uzun yazılar hiçbir zaman tam olarak okunmaz 🙂
Tarifimiz enfes lezzetli biraz uğraştırıcı ama inanın değiyor…

MALZEMELER:

 

Hamuru İçin:

k1
@ 1 kahve fincanı kakao
@
2 yumurta (birinin akı iç malzemesine)
@ 250 gram margarin
@ 2 kahve fincanı pudra şekeri
@ 1 pkt kabartma tozu
@ 1 pkt vanilya
@ Aldığı kadar un

İçine:

@ 2 su bardağı hindistancevizi
@ 2 çay bardağı purda şekeri
@ 1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)

Üst Süsleme İçin:

@ 1 yemek kaşığı nişasta
@ 1 yemek kaşığı kakao
@ 1 yemek kaşığı şeker
@ 1 su bardağı süt (birazı su olursa parlaklık verir)

YAPILIŞI:

Un dışında tüm hamur malzemesini karıştırın.k2

Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.

Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.

Hamurdan küçük parçalar kopartarak yuvarlayın ve mümkün olduğunca ince olmasını sağlayarak içini açın.

İç malzemeden koyarak hamuru kapatın.( ben bütün hamurdan yuvarlak yapıp içlerini oyarak hazırladım sonra iç malzemesini hepsini paylaştırdım böylece malzeme hepsine orantılı giriyor) Kapalı yeri alta gelecek biçimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.

180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.

Üst süsleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyan kurabiyelerin üzerini soğuyan üst süsleme malzemesi ile süsleyin. (ucu sivri sıkma torbasıyla, ince uçlu bir huniyle ya da kalın bir poşete açacağınız küçük bir delikle yapabilirsiniz)

Afiyet olsunnnnn

 
Tarifin orjinali: http://yesilkivi.com/?p=121#ixzz2QqWXCeVn

 

   k3 k5

 

Reklamlar

5 Yorum (+add yours?)

  1. Hayat Hayaldir
    Nis 19, 2013 @ 09:51:43

    mevacım bu kurabiye bir gün önceden hazırlanıp bekletilirse lezzetinde değişiklik oluyormu?

  2. Hayat Hayaldir
    Nis 19, 2013 @ 09:55:01

    bu bilgi benim için önemli,lütfen tariflerinin altına bu bilgiyi de eklersen sevinirim..malum bebeli olmak bunu gerektiriyor…

  3. mevadan
    Nis 19, 2013 @ 21:10:33

    Evet canım haklısın bebekli olunca aynı anda yapmak zor oluyor bazı şeyleri.
    Soruna en doğru cevabı verebilmek için dün öğlen yaptığım kurabiyeden minik bir ıssırık aldım 🙂 tabiki hiçbirşey ilk günkünün yerini tutamaz ama lezzeti yerindeydi sadece içindeki h.cevizi biraz sertleşmiş yenmeyecek gibi değil dünden yapıldığı hiç anlaşılmıyor :):)
    İnşallah canım aklıma geldikce raf ömrünü yazarım 😉 😉

  4. kardeş
    Haz 06, 2013 @ 15:31:52

    Kardeşim bu kurabiyeyi ben de çok seviyorum elinize sağlık gerçi artık vakit aldığı için ne zaman yaparım bilemiyorum oğluş hamur cımıklayacak yaşa gelene kadar gecikir miyim onu da bilemiyorum:) bebek olunca basit şeyler daha makbulleşti gözüme zorları canım çekse de… epeydir uğrayamamıştım buraya baktım kardeşim neler eklemiiş ıııımh
    not:evet uzun yazılar tam olarak okunmaz kardeşim ama bu sizin akıcı yüzyüze konuşur gibi samimi üslubunuz için geçerli değil bence:) yiğenlerime de afiyet olsun annelerinin elinden mis gibi kurabiye ve reçeller:)

  5. mevadan
    Haz 09, 2013 @ 00:32:45

    KArdeşiiimm hoşgeldiiinnnn. ne çok özlemişim yorumlarını:) evet canım çocuklar bebek olunca nerede pratik tarif var onu uyguluyorsun maleseef ama o kadar hızlı büyüyorlarki bi bakmışsın yiğenimle birlikte kokostar kurabiye yapıyorsunuz:) 🙂
    Canım sen okumayı seviyorsun o yüzden begeniyorsun ama yinede çok teşekkür ederimm…

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

Bana Ulaşmak için

meva_celik@hotmail.com.. Sizde resimli özel ve güzel yemek tarifleriniz varsa bu adresime gönderin yayınlayayım...
%d blogcu bunu beğendi: